10 Aralık 2019 Salı

Gluten Hangi Gıdalarda Bulunur? Gluten Alerjisi



Kek, pasta, bisküvi, kraker, cips, ekmek, pide, makarna, çavdar, buğday, arpa içeren gıdalar, bulgur gibi gündelik hayatta çok yediğimiz besinlerin içinde gluten bulunur. Hamurun mayalanmasını, kabarmasını sağlayan bir proteindir. Fakat bazı vücutlar bu proteine tepki gösterir, mücadele eder ve dışarı atmaya çalışır.

Gluten alerjisi nedir? Gluten alerjisi, vücudun glutenle mücadele ederken vücutta oluşan sıkıntılı durumlardır. Herkes de olmasa da bazı kişilerde alerjik durumlar ortaya çıkabilir. Gluten alerjisi belirtileri nelerdir? Şişkinlik ve hazımsızlık, kabızlık ve ishal, vücutta kızarıklık, halsizlik ve kilo kaybıdır. Şayet gluten konusunda hassas bir bünyeye sahipseniz mutlaka bir test yaptırmanız önerilmektedir. Böylece besin öğünlerinizi bu test sonucuna göre de düzenleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder