Kek, pasta,
bisküvi, kraker, cips, ekmek, pide, makarna, çavdar, buğday, arpa içeren
gıdalar, bulgur gibi gündelik hayatta çok yediğimiz besinlerin içinde gluten
bulunur. Hamurun mayalanmasını, kabarmasını sağlayan bir proteindir. Fakat bazı
vücutlar bu proteine tepki gösterir, mücadele eder ve dışarı atmaya çalışır.
Gluten
alerjisi nedir? Gluten
alerjisi, vücudun glutenle mücadele ederken vücutta oluşan sıkıntılı
durumlardır. Herkes de olmasa da bazı kişilerde alerjik durumlar ortaya
çıkabilir. Gluten
alerjisi belirtileri nelerdir? Şişkinlik ve hazımsızlık, kabızlık ve
ishal, vücutta kızarıklık, halsizlik ve kilo kaybıdır. Şayet gluten konusunda
hassas bir bünyeye sahipseniz mutlaka bir test yaptırmanız önerilmektedir.
Böylece besin öğünlerinizi bu test sonucuna göre de düzenleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder