30 Kasım 2020 Pazartesi

YERDEN ISITMA NEDİR?

 


Yerden ısıtma sistemleri, zemindeki betonun içinden geçen borularla ısı kaynağından aldığı enerjiyi zemin altından yayarak dağıtır, evi ve odaları ısıtan bir ısınma yöntemidir. Isı bütün bir döşeme sahasından yayılmakta ve ortam içerisinde insan yaşamı için elverişli bir sıcaklık sağlamaktadır.  Aynı zamanda insan yapısına en uygun ve en tasarruflu ısınma yöntemi olarak kabul görmektedir. Merkezi klima sistemleri gibi birçok avantajı bulunur. Havalandırma sistemleri gibi bir işleyişe sahip olsa da, birçok alanda farklılık gösterir.

 

Kıyasladığımız zaman yandan radyatör sistemlerinde ideal oda sıcaklığına ulaşılması için kazan suyu sıcaklığının en az yetmiş dereceyi görmesi gerekirken, yerden ısıtma sisteminde ise kazan suyu sıcaklığı maksimum elli dereceyi görmesi yeterli olmaktadır. Aynı şekilde radyatör ile ısınmada, radyatör panellerinin ideal sıcaklık için altmış dereceyi görmesi gerekirken, alttan ısıtma sistemlerinde ise ideal ısınma için en fazla otuz dereceyi görmesi yeterli olmaktadır. Radyatörlü sistemde, tavan ve ısıtıcıya yakın bölgelerde oluşan faydasız sıcak hava bölgelerinin yerden ısıtma sisteminde görülmediği ve bu sebepten enerjide yüzde otuza yakın bir enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Evde petek gibi gereksiz yer kaplayan materyallerin olmamasından dolayı evin içerisi daha ferah ve daha kullanışlı olmaktadır.

 

Vrf klima ile ilgili aklınıza takılan her soru işaretini sitemizden cevaplayabileceksiniz. , Daikin vrv ve diğer tüm sistemleri sitemiz üzerinden ucuz şekilde sizde hemen şimdi satın alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder