18 Nisan 2020 Cumartesi

iCloud Kilidi



 

Telefonunuzun ekranında etkinleştirme kilidi görüyorsanız aygıtın önceki sahibinin hesabına bağlı olduğunu anlamalısınız. Icloud ana ekranını veya parola kilidi ekranını görüyorsanız, aygıtınızın silinmemiş olduğunu anlayabilirsiniz.

Etkinleştirme kilidi kapatma işlemini öğrenmeniz, aygıtınızı ayarlayabilmek ve kullanabilmek için oldukça önemlidir. Çünkü icloud kilidi iphone, ipod touch, iPad, Mac’inizin kaybolması, çalınması durumunda bilgilerinizin güvenini sağlamak içindir. Icloud ortamından çıkış yapmadan aygıtınızı silmeniz durumunda halen apple kilit ile aygıtınız korunmaya devam eder.

Aygıtınızı silmeniz durumunda, kurtarma moduna geçerseniz ve icloud’dan çıkış yapmadıysanız icloud kilidi açık kalabilir. Bu durumda aygıtı ayarlarken kulanmış olduğunuz apple kilit, kimlik ve parola size sorulacaktır. iOS 11 ve sonraki versiyonlarda iphone kilit açmak için iki faktörlü kimlik doğrulama bulunmaktadır. Bu durumda aygıtın parolasını kullanarak iphone kilit parolayla açılır ve aygıt parolasını kullana basılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder