21 Haziran 2020 Pazar

VDS SATIN ALMAK NE İŞE YARAR?




Kesintisiz bir şekilde çalışmaları için tasarlanmış olan ve muadillerine göre oldukça gelişmiş olan bilgisayarların yani bir diğer ismi ile sunucuların internet sitelerini kendi bünyelerinde barındırma şekillerine göre bazı sunucu türleri bulunmaktadır.
VDS sunucu ise internetin kalbi diye adlandırabileceğimiz sunucular arasında en verimli hosting çözümlerinden birisidir. VDS satın al işlemini gerçekleştirecek olan müşterilerin aklına takılan ilk sorulardan birisi de VDS al işleminin ne işe yarayacağıdır.

Ram, Cpu ve disk alanı gibi kaynakların paylaşımsız olması ve her bir kullanıcı için özel olarak atanması VDS’in diğer sunucularına göre en öne çıkan özelliğidir. Bu özellik sayesinde kullanıcıların diğer internet sitelerinin kaynaklarının kullanılmasının önüne geçilmektedir. Bu da birden fazla kullanıcının birbirlerinin performansını etkilemesisin önüne geçmektedir.
Bunun yanı sıra trafik dalgalanmaları ile kolay bir şekilde başa çıkması üzerine VDS üzerindeki internet sitelerinin trafik yoğunluğu nedeni ile geç yüklenme sorunu yaşamamaktadır.
Ayrıca deticated sunuculardan daha ekonomik olması VDS’in bir başka artı özelliği olarak öne çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder