20 Temmuz 2020 Pazartesi

BANKA SINAVLARININ ÇEŞİTLERİ


Bankalar çeşitli pozisyonlarda iş alımı yapmak için çeşitli banka sınavları yapmaktadır. Bu sınavlar online yapılabileceği gibi bazen gözetmen eşliğinde de yapılabilmektedir. Gözetmen eşliğinde yapılan sınavların daha adil olduğu ve kopya riskinin az olduğu düşünülmektedir ancak online yapılan sınavlarda da sınava giren kişilerin kameralarının açık olması istenmektedir.


Her bankanın sınav yapma çeşidi farklılık gösteriyor. Bunların içinde en çok tercih edilen online sınavlar için bankalar sizlere mail atarlar ve bu mail üzerinden sınavlara giriş yapabilirsiniz. Ayrıca online sınavlara girebilmek için belirli bir saat vermezler yani siz günün istediğiniz saatinde banka sınavlarına giriş yapabilirsiniz. Online sınavda belirli bir başarı elde ederseniz bankalar sizi mülakatlara çağırır ve bu aşamada işe alım sürecinin son aşaması olarak bilinir.

 

Bankaların birçoğu da yazılı sistemde sınav yapmaktadır. Sınavlar gözetmenler tarafından yaptırılır ve daha adil bir şekilde sonuçlanır. Yazılı sınavlar bankaların genel müdürlüklerinde gerçekleşmektedir. Belirli bir gün ve saatte girilen bu sınavlar genellikle kontrolörlük, müfettiş yardımcılığı gibi pozisyonlar için gerçekleştirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder