28 Temmuz 2020 Salı

Pin Kodu Unutulması


Pin kodu telefonlarda, bilgisayarlarda ve tabletlerde güvenliğin sağlanması adına tercih edilen şifrelerden birisidir. Pin kodunun unutulması durumunda tahmin edilmeye çalışılması ve rastgele girişlerin gerçekleştirilmesi sim kartınızın kilitlenmesine neden olacaktır ve bazı durumlarda sim kart kalıcı olarak kilitlenebilmektedir. Bu durumları yaşamamak adına cihazınızın pin kodu kaldırma avantajından yararlanabilir ve sim kartınızın kapanma riski ortadan kaldırabilirsiniz.  Pin kodu kaldırma işleminin gerçekleştirilmemesi ve pin kodunun unutulması durumunda:

·        Sim kartı sahibi olduğunuz operatör ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. İletişim operatörü ilk aşamada sizlere yardımcı olacaktır.

·        Operatörünüzün sizlere sunacağı hizmetten faydalanarak saptanmış SIM, PIN ve PUK kodu yardımı ile SIM kartı kilidinizin kaldırılmasını talep etmeniz gerekmektedir.

·        Operatörünüzün yardımı ile birlikte SIM kart girişinizi yapamıyorsanız bu durumda yeni bir hat almanız gerekmektedir. Bazı durumlarda operatörünüz sizlere kişisel kilit açma kodu gönderebilmektedir. Bu şekilde sizler de PUK kodunuzu kullanarak hattınız ile erişim sağlayabilirsiniz.

Pin kodu kaldırma işlemi kodun unutulması riskinin ortadan kaldırılması adına oldukça önemlidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder