4 Temmuz 2020 Cumartesi

Ortodontik Sorunların Sebepleri



Ortodontik bozuklukların bir çok sebebi olabilir. Bunlardan bazıları;
Beslenme bozuklukları: Düzgün beslenemeyen insanlar çene ve yüz yapısında hacimsel bir büzülme yaşayacak ve normal hacimli dişler küçük çenelerde gerekli yeri bulamayacağından, haçlar, rotasyonlar olacaktır.

Oral solunum: Kronik iltihaplar ve benzeri nedenler uzun süre devam ederse, bademcikler aşırı büyüyebilir. Bu durumda, solunum yolu daralır ve nefes alma zorlukları ortaya çıkar. Bu zorluğun üstesinden gelmek ve o bölgedeki hava geçişini genişletmek için çocuk alt çeneyi ve dili buna göre ilerletmelidir. Bu durum uzun süre devam ederse, alt çenenin ileri pozisyonu stabilize olur. Dil ön dişlere girerse ve dişlerin devam etmesini önlerse, açık bir kapak oluşur. Hasta burun içinden nefes alamıyorsa, üst çenenin büyüme potansiyeli üzerinde olumsuz bir etki meydana gelebilir. Ortodontist buna göre tedaviyi şekillendirir.

Parmak emme: Yeni doğmuş bir bebeğin gelişmiş bir emme mekanizması vardır. Emme içgüdüsü tatmin olmayan bir çocuk bu ihtiyacı karşılamak için bazı alışkanlıklar edinir. 9-18 ay boyunca anne sütü ile beslenen bebekler genellikle bu alışkanlığı görmezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder