22 Temmuz 2020 Çarşamba

Büyük Beden Gömlek

 


Büyük beden gömlek olarak geçen gömlek modelleri 2XL ve üzeri bedende olan kadın ve erkekler için üretilen gömlek modelleridir. Bu gömlekler de küçük ve orta bedendeki gömlek modelleri gibi her türlü alt kıyafetler olan kısa ve uzun şortlar, kısa ve uzun etekler ve pantolonlarla kombinlenebilir durumdadırlar.

Büyük beden gömlek günümüz modasına bakıldığında sanıldığı gibi yalnızca büyük bedende olan kişilerin tercih ettiği kıyafetler değildir. Oversize denilen günümüz modasında orta bedende olan kişiler bile güzel kombinler yaratmak adına artın büyük beden gömlekleri tercih etmektedirler. Kombin algısının bu kadar değiştiği günümüzde büyük beden gömleği kombinlemek için ise genelde alt beden kıyafetlerin dar olanları tercih edilir. Doğru parçalarla yapıldığında hoş bir görüntü sunan bu kombinler özellikle gençler tarafından çokça tercih edilmektedir.

Büyük beden kıyafetlerin hayatımıza girişine bakıldığında insanların yeme alışkanlıklarının değiştiği 19.yüzyıl başlarının olduğunu görüyoruz. Büyük beden sayılan bu kıyafetlerinin ilk üretim yıllarında ise yapılan kombinlerin bol alt beden kıyafetleriyle olduğu gözümüze çarpar durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder