23 Temmuz 2020 Perşembe

Halı Yıkama

 


Halı yıkama işlemleri günümüzde oldukça önemlidir. Peki neden? Halıların tüyleri arasında zamanla biriken bakteriler insan hayatını olumsuz etkileyebilme özelliğine sahiptirler. Özellikle alerjik bünyeli kişiler için bu bakteriler daima hapşırık ya da öksürük yapabilen minik canavarlardır. Çocukların ve bebeklerin genelde halı üzerinde oynadıklarını düşünürsek halı yıkama işleminin önemini daha iyi kavrayabiliriz.

Bir halıya günde en az yüz kez ayak değmektedir. Bu ayak tabanlarındaki ölü deriler, çorapların tabanlarında oluşan kirler, açık camdan giren toz tanelerinin hepsinin halıların tüyleri arasına yapıştığını bilmek elbette ki korkunç bir durum. Bu sebeple size önerimiz yılda en az bir en fazla iki kez halıları yıkatmanız yönündedir.

Halı yıkama işlemi günümüzde artık oldukça kolay. Çok eskiden bir geniş balkonda ya da sokak kenarlarında fırçalarla sabunlarla yıkanan halılar artık ev süpürgelerine eklenen halı yıkama özellikleri sayesinde süpürme işlemi gibi yıkanabiliyor. Bunun dışında artık hemen hemen her sokakta halı yıkama merkezleri bulunuyor. Eve çağırdığınız görevliler halıları teslim alıp kısa sürede yıkayarak tekrar eve teslim edebiliyorlar. Bu da ev sahipleri için oldukça kolaylık sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder